Cine suntem?

Istoric

All aBoard este denumirea acțiunii de strângere a deșeurilor de pe lacul Firiza, desfășurată prima oară pe 13 iulie 2019 la inițiativa noastră, a membrilor comunității de Stand Up Paddle Boarders din Baia Mare și din împrejurimi. 

În doar câteva ore, participanții la ALL ABOARD au adunat 10 metri cubi de deșeuri de pe lacul Firiza și de pe malurile acestuia, abandonate acolo din neglijență, comoditate și nepăsare.

Comunitate

Entuziasmul participanților, volumul mare de deșeuri colectate și potențialul viitor al unor astfel de acțiuni de ecologizare ne-au făcut să realizăm că denumirea de ALL ABOARD agregă două semnificații foarte importante ale cuvântului STRÂNGERE, și anume: STRÂNGEREA DEȘEURILOR și STRÂNGEREA unei COMUNITĂȚI în jurul unei idei.

Planuri de viitor

Proiectul nostru de lungă durată va fi, așadar, să extindem acțiunile de curățare a deșeurilor și pe alte lacuri din România, sperând să contribuim, astfel, la REDUCEREA poluării, la REDAREA acestor lacuri locuitorilor și la RELUAREA unor obiceiuri poate doar uitate, nu pierdute de tot, de păstrare a curățeniei în natură. 

O altă componentă a demersului nostru este cea educativă, intenția noastră fiind ca, pe lângă acțiunile de ecologizare propriu-zise, să ”ecologizăm” și habitudini, să formăm obiceiuri și deprinderi de respectare și de păstrare a curățeniei în natură.